Neix SantQEscape, un 'room escape' ambientat al Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alquímia és el fil conductor de la història

L'alquímia és el fil conductor de la història

SantQescape, un 'room escape' ambientat al Monestir de Sant Cugat, ha obert les portes al número 13 de carrer del Migdia. El joc d'escapisme gira al voltant d'un misteriós préssec trobat a la cripta del temple i les seves propietats alquímiques. Està obert tota la setmana amb reserva prèvia, està dirigit a equips de dues a cinc persones i té un preu de 55 euros per sessió d'una hora.

Els 'room escape' són unes propostes d'oci en auge i han proliferat arreu del país. SantQescape és el segon establiment d'aquestes característiques que obre a la ciutat després de l'MI7: Medusa Corp.

Segons la responsable de SantQescape, Anna Cabré, la iniciativa recupera la història del préssec alquímic del Monestir que va trobar un grup de restauradors al 1972.

Anna Cabré

Estaven restaurant criptes al Monestir i van trobar un préssec que semblava de marbre i alhora tenia vitamines. Anteriorment es deia que hi havia monjos que practicaven l'alquímia al Monestir i s'ha relacionat amb aquest préssec que tenia aquestes propietats.


Les últimes investigacions sobre aquest préssec dutes a terme pel Museu d'Arqueologia de Catalunya amb col·laboració amb el laboratori d'EPSEB de la Universitat Politècnica de Catalunya determinen que el material de la peça és marbre de carrara. Aquest material prové de la Toscana. La investigació també ha descobert que el préssec està tenyit de pigments i que data dels segles XVI i XVII.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.