Els Mossos ofereixen consells per fer compres segures a zones comercials i a Internet


  • Comparteix:

Coimssaria de Mossos d'Esquadra a Sant Cugat

Coimssaria de Mossos d'Esquadra a Sant Cugat

Els Mossos d'Esquadra recomanen no treure quantitats de diners elevades dels caixers i usar targetes de crèdit en les compres de regals per reduir les possibilitats de patir un furt. La policia també aconsella buscar referències de webs on es vulguin fer operacions per evitar ensurts.

Compres a mercats i zones comercials concorregudes
La policia recomana usar bosses de mà amb un sistema de tancament segur com les cremalleres. Un altre consell és no fer exhibició dels diners que es porten en efectiu, no portar-los tots junts i no treure'ls tots a la vegada.

El subinspector de la comissaria de Mossos a Sant Cugat, Òscar Bartolomé, demana que no es perdi de vista la bossa de mà, el carretó o el cabàs que es dugui a sobre. Ho ha dit al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Òscar Bartolomé

Cal vigilar els cotxets perquè a vegades s'hi deixa la bossa de mà i el mòbil. Sovint no queden a la vista i ho aprofiten per fer furts.


Comprar per Internet d'una forma segura
Els Mossos demanen a la població que comprovi les referències de la botiga en línia i que no es deixi endur per un disseny bonic de la web. També és adequat usar la a targeta de crèdit o un sistema de pagament per Internet, una possibilitat que ofereixen els bancs i les caixes als seus clients.

Un altre detall a tenir en compte és l'inici del nom de la web. Bartolomé explica que si una adreça comença amb 'http' no es pot garantir que les dades estiguin en bones mans.

Òscar Bartolomé

Cal fixar-nos en l'adreça electrònica. Ha de començar amb 'https' perquè signfica que és una web segura.


Els Mossos recomanen usar només l'ordinador personal en lloc de terminals de cibercafès o de la feina en operacions de compra per evitar que algú pugui robar les dades personals. També cal evitar l'ús de wifis públiques i en obert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.