Kim Manresa i la seva filla Ada proposen un viatge arreu del planeta amb l'exposició 'Nines del món'


  • Comparteix:

El fotoperiodista florestà Kim Manresa i la seva filla Ada proposen un viatge arreu del planeta a través de l'exposició 'Nines del món'. El vestíbul de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater és l'escenari on es mostren un centenar de les gairebé 1.000 nines artesanals que el fotògraf ha reunit amb els viatges que ha fet els darrers 12 anys. L'exposició es pot visitar fins al 28 de gener.

Del Japó, de Xile, dels Estats Units, del Canadà i del Zaire. Són només alguns exemples de la procedència d'aquestes nines que han viatjat fins la casa de l'Ada des d'una setantena de països dels cinc continents. És una col·lecció, que com explica ella mateixa, l'ha ajudat a aprendre geografia, història i models socials d'arreu del món.

Ada Manresa

A la meva habitació tinc un llibre amb el qual el meu pare va aprendre geografia quan era petit. Quan em porta una nina jo el miro, veig d'on és i aprenc la cultura d'aquell país.


Tot va començar quan l'Ada era a la panxa de la seva mare i el Kim, que aleshores era a Tailàndia, va decidir comprar la primera nina. Quan ja va ser més gran, la nena va continuar demanant nines al seu pare, que s'encarregava d'explicar a la seva filla com es vivia al país d'on procedia el regal. Ho ha explicat Kim Manresa a Cugat.cat.

Kim Manresa

Ara l'Ada s'ha fet més gran i a partir de les nines té una visió del món, de la globalització, de les diferents cultures... M'ha semblat un llibre obert per explicar d'una forma diferent el planeta on vivim.


A més de l'exposició, les biblioteques de Sant Cugat també han organitzat uns tallers de nines del món que comencen amb l'explicació d'un conte popular i continuen amb la realització d'una figura relacionada amb la història i amb la regió. El proper serà dimecres de la setmana que ve a les dotze del migdia a la Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona.

Per apuntar-s'hi, cal inscriure's al taulell de qualsevol de les biblioteques. És gratuït i poden participar els nens i nenes de quatre a 12 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.