La Biblioteca de Mira-sol acull aquest dimecres un taller per fer nines


  • Comparteix:

Una de les figures de l'exposició 'Nines del món' / Foto: Localpres

Una de les figures de l'exposició 'Nines del món' / Foto: Localpres

Les nenes i nens d'entre quatre i 12 anys poden apuntar-se al taller per fer nines que organitza aquest dimecres l'Ajuntament a la Biblioteca Marta Pessarrodona de Mira-sol. Maite Santamaria, Mariana Roviras i Marta Civil i Serra conduiran aquesta activitat gratuïta que és complementària a l'exposició 'Nines del món' que Kim i Ada Manresa ofereixen a la Biblioteca Central. La proposta, que arrencarà a les 12 del migdia, requereix inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

Nines del món, a la Central
El fotoperiodista florestà Kim Manresa i la seva filla Ada proposen un viatge arreu del planeta a través d'aquesta exposició. El vestíbul de la Gabriel Ferrater és l'escenari on es mostren un centenar de les gairebé 1.000 nines artesanals que el fotògraf ha reunit amb els viatges que ha fet els darrers 12 anys. L'exposició es pot visitar fins al 28 de gener.

Les nines procedeixen de països com el Japó, Xile, els Estats Units, el Canadà i del Zaire. Tot va començar quan l'Ada era a la panxa de la seva mare i el Kim, aleshores a Tailàndia, va decidir comprar la primera nina. Quan l'Ada va ser més gran, la nena va continuar demanant nines al seu pare, que s'encarregava d'explicar-li com es vivia al país d'on procedia el regal. Ho ha explicat Kim Manresa a Cugat.cat.

Kim Manresa

Ara l'Ada s'ha fet més gran i a partir de les nines té una visió del món, de la globalització, de les diferents cultures... M'ha semblat un llibre obert per explicar d'una forma diferent el planeta on vivim.


L'exposició s'acompanya d'activitats complementàries com el taller de nines del món de la Biblioteca de Mira-sol que començarà amb l'explicació d'un conte popular i que continua amb la realització d'una figura relacionada amb la història i la regió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.