Territori adjudica 1,7 milions d'euros a la redacció del projecte que unirà FGC entre plaça Espanya i Gràcia


  • Comparteix:

Estació de ferrocarrils de Gràcia / Foto: ACN

Estació de ferrocarrils de Gràcia / Foto: ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 1,7 milions d'euros la redacció del projecte bàsic que preveu unir la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del Vallès amb la del Llobregat-Anoia a través d'una connexió entre les estacions de plaça Espanya i Gràcia de Barcelona. El nou traçat tindrà un recorregut de 4,1 quilòmetres i tres noves estacions: Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia. La proposta també inclou la remodelació de l'estació de FGC de plaça Espanya i tindrà una inversió estimada de 321 milions d'euros. Segons informa la Generalitat, el termini de redacció del projecte és de 10 mesos.

El perllongament de la línia Llobregat-Anoia, inclosa com a prioritària al Pla Director d'Infraestructures 2011-2020, millorarà i ampliarà la cobertura en transport públic a la Nova Esquerra de l'Eixample, en una zona densament poblada que, a més, té diversos equipaments de rellevància com l'Hospital Clínic o l'Escola Industrial. Segons informa el Departament de Territori, el projecte també afavorirà la connectivitat ferroviària del districte de Gràcia i incrementarà la intermodalitat, ja que les noves estacions facilitaran l'intercanvi amb la L5 i el tramvia, que ara finalitza a la plaça Francesc Macià sense connexió ferroviària, i altres línies dels FGC.

En total, es preveu beneficiar més de 19 milions de viatgers anuals i més de 68.000 usuaris al dia. En paral·lel, el projecte pretén augmentar els usuaris en transport públic i reduir l'ús del vehicle privat (fins a 9.000 usuaris al dia provindrien del vehicle privat) i, d'aquesta manera, contribuir a la descongestió del trànsit i la promoció d'una mobilitat sostenible.

La prolongació d'aquesta línia constarà de dos túnels independents de 6,7 metres de diàmetre. El projecte desenvoluparà la solució prevista a l'estudi informatiu de l'actuació, que comprèn quatre estacions adaptades a persones amb la mobilitat reduïda, tres de les quals seran de nova construcció. Seran les parades d'Hospital Clínic, que permetrà l'intercanvi amb la L5 del metro, Francesc Macià , que facilitarà l'intercanvi amb el Trambaix, Gràcia, que connectarà amb la línia d'FGC Barcelona-Vallès, i plaça Espanya, que comportarà la remodelació del vestíbul de l'estació d'FGC i de l'intercanviador amb la L1 i la L3 de metro.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.