La Marató de Donants de Sang arriba avui i demà a Sant Cugat


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa

Cartell de la iniciativa

La tercera edició de la Marató de Donants de sang 2.0 de Catalunya arriba a Sant Cugat. La iniciativa espera aconseguir 8.000 donacions que permetin remuntar les reserves de sang que actualment es troben a la meitat. Els santcugatencs que hi vulguin participar es poden adreçar al punt de donació del CAP La Mina que estarà operatiu aquest dimarts de quatre de la tarda a vuit del vespre o bé a l'Hospital General de Catalunya on aquest dimecres es podran fer donacions de cinc de la tarda a nou del vespre.

Normalment, els hospitals catalans tenen reserves de sang per a 10 dies. Ara, en canvi, en tenen per a cinc dies i encara menys pel que fa a grups negatius, que es troben amb reserves d'entre un i tres dies.

El director del Banc de Sang i Teixits, Manel Peiró, ha subratllat que després de Nadal sempre hi ha una baixada de les reserves de sang, però enguany s'ha vist agreujada per una pressió dels serveis d'urgències durant aquestes festes una mica més elevada del normal. Peiró llença una missatge de tranquil·litat tot i la reducció de les reserves.

Manel Peiro

Sabem que la resposta dels ciutadans és espectacular. No tinc cap dubte que assolirem la xifra i per això fem una limitació d'aquest esforç addicional perquè no ens serveix de res doblar els estocs, perquè potser no la podem fer servir i seria sang malbaratada.


El director del laboratori d'Immunohematologia del Banc de Sang i Teixits, Eduard Muñiz, ha fet una crida especial al grup zero negatiu, el donant universal.

Eduard Muñiz

Aquest grup és especialment important perquè en situacions d'urgència, el seu caràcter de donador universal, ens pot permetre resoldre circumstàncies urgents en les quals puntualment no hi ha temps per conèixer el grup del receptor.


Un estudi del Centre d'Estudis d'Opinió ha posat de manifest que un 40% dels catalans no sap quin grup sanguini té i per aquest motiu, dedica la Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya als grups sanguinis. El lema de la campanya és 'La teva sang diu coses. Comparteix-les' i pretén posar de relleu la informació que es pot saber d'una persona a partir del seu grup sanguini, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.