Un grup de santcugatencs impulsa un sistema per recuperar gossos perduts

L'entitat va rescatar el Bluebay al polígon de Can Sant Joan / Foto: Localizania

Societat

Publicat el 11/gen/17 per Albert Prat

Un grup de santcugatencs ha impulsat un sistema per recuperar gossos perduts mitjançant el fototrampeig. Sota el nom de Localizania, l'entitat vehicula els avisos i organitza una campanya per buscar-los i conduir-los cap a una gàbia accionada per control remot. D'aquesta manera, se'ls pot capturar i portar-los als seus propietaris, a cases d'acollida o refugis.

Fins ara, el grup ha aconseguit una desena de rescats amb èxit, entre els quals hi ha un al polígon de Can Sant Joan i un altre a la Floresta. L'últim ha estat aquest mateix diumenge a Rubí i l'associació està treballant en un cas a la Rabassada. L'impulsora del grup és Sandra Garcia, que fa dos anys va plantejar-se la possibilitat de fer servir la seva càmera de fototrampeig per ajudar en la recuperació d'animals perduts. Per fer-ho va construir una gàbia especial per poder encabir-hi els gossos que es rescataven.

A hores d'ara, el principal repte de l'associació és econòmic i organitzatiu. El primer objectiu és establir un sistema de finançament, com ha explicat a Cugat.cat Sandra Garcia.

Sandra Garcia

Amb 'teaming', volem sufrgar els costos tant de casa d'acollida com de desplaçament. Per altra banda, volem recaptar a través d'esdeveniments i coses així.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De moment, l'entitat es finança amb aportacions dels seus mateixos membres, que cobreixen les despeses de material i desplaçament i d'un sistema de microdonacions.