Sant Cugat ja no pot considerar-se una ciutat dormitori


  • Comparteix:

Segons un informe de l'UPC, el nivell d'ocupació fa que la nostra ciutat ja no pugui considerar-se només 'dorimitori'

Segons un informe de l'UPC, el nivell d'ocupació fa que la nostra ciutat ja no pugui considerar-se només 'dorimitori'

Sant Cugat és una de les ciutats de Catalunya on més ha crescut el nivell d'ocupació en els darrers anys. Segons un estudi fet per Universitat Politècnica de Catalunya, entre els anys 1996 i 2001els llocs de treball s'incrementen en un 52'8% a la nostra ciutat. Això fa que, segons aquest estudi, Sant Cugat 'deixi de ser una ciutat dormitori', ja que cada cop més veïns del municipi poden treballar a la mateixa localitat.

L'informe 'Evolució dels sistemes urbans a Catalunya. 1996-2201', elaborat per la UPC, dedica una especial atenció a Sant Cugat, ja que segons les dades, mentre que Barcelona registra en aquest període un fre del creixement poblacional, la nostra ciutat és el cas contrari amb un creixement del 18'3%.

Aquest creixement de població va acompanyat, a més, d'un creixement del nivell d'ocupació, que durant aquests anys s'ha pràcticament duplicat, amb un increment del 52'8% dels llocs de treball. Segons els responsables d'aquest estudi, això posa de manifest que Sant Cugat 'deixa de ser una ciutat dormitori' ja que bona part dels ciutadans poden treballar a la seva mateixa localitat.

Per a l'alcalde, aquest fet però ve donat també per la gran quantitat de serveis i equipaments que hi ha a disposició dels ciutadans.

Lluís Recoder

Una ciutat dormitori és una ciutat on la gent hi dorm i fa poca cosa més, i en una ciutat amb tants serveis i equipaments com Sant Cugat, la gent cada vegada hi fa més coses.


Pel que fa al nivell d'ocupació, Lluís Recoder ha volgut remarcar l'important increment de llocs de treball però també la qualitat de les empreses que s'instal·len al municipi, un nivell que des de l'Ajuntament es vol continuar impulsant.

Lluís Recoder

El nivell d'ocupació i empresarial la nostra ciutat ha tingut un creixement molt important a nvell de quantitat i de qualitat.


Durant el quinquenni 1996-2001, l'ocupació a Catalunya va créixer un 27'7&.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.