La Coordinadora d'AMPAs vol que l'any 2015 hi hagi un 60% de places d'escola pública


  • Comparteix:

Segons un estudi de la Coordinadora, cal fre 10 CEIPs i 7 IES en 10 anys

Segons un estudi de la Coordinadora, cal fre 10 CEIPs i 7 IES en 10 anys

La Coordinadora d'AMPAs de Sant Cugat vol que l'any 2015 l'oferta de places d'escola pública al municipi sigui del 60%, enlloc del percentatge actual, al voltant d'un 40%. Des d'aquest col·lectiu denuncien la manca de places d'escola pública i han presentat un estudi segons el qual, fins al 2015 s'haurien de construir 10 nous CEIPs i 7 nous IES.

Segons un estudi presentat per la Coordinadora d'AMPAs, a data d'avui, el percentatge de places d'escola pública per a P3 a Sant Cugat és del 37%, i del 43% en el cas de secundària. En els darrers anys, a més, asseguren que aquest percentatge s'ha anat reduint tot i la construcció de nous centres.

És per això que la coordinadora es marca ara com a prioritat invertir aquesta tendència i arribar a l'any 2015 amb un 60% de les places d'escola pública. Ho ha explicat un dels autors d'aquest estudi, Ernest Ferran.

Ernest Ferran

La pública de Sant Cugat està perdent places, i nosaltres volem invertir aquesta situació i portar-la al 60% de places de pública, que és la mitjana de Catalunya.


Per aconseguir això, la Coordinadora ha fet una estimació a partir de dades com el creixement registrat a Sant Cugat en els darrers anys o les previsions urbanístiques per als anys vinents. Els resultats indiquen que, en aquests 10 anys, caldria construir 10 CEIPS i 7 IES al municipi.

Des de la Coordinadora esperen per tant que l'Ajuntament i la Generalitat, a qui ja s'ha presentat aquest estudi, canviïn les seves previsions actuals, que contemplen la construcció de només 4 CEIPS i 2 IES. Si això no es canvia, ha afirmat l'altra autora de l'estudi, Helena Parpal, l'administració 'punxarà'.

Helena Parpal

Van reservar sòl per 4 escoles públiques i 2 IES, i això vol dir que punxaran, perquè a nosaltres en surten 5 de cada.


Des de la coordinadora han explicat que tant la tinent d'alcalde de Serveis Personals com el director dels Serveis Territorials d'Educació a la comarca, han rebut amb bons ulls aquest informe.

D'altra banda, els col·lectius d'AMPAs han expressat també la seva voluntat que tots aquests nous equipaments que s'haurien de construir, puguin adequar-se en un futur, quan es freni el creixement i la demanda de places escolars no sigui tan elevada, i serveixi com a casals d'avis o centres cívics, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.