Detingut a Barcelona un fisioterapeuta acusat d'abusar sexualment de cinc pacients

Els Mossos d'Esquadra van detenir el fisioterapeuta dimecres

Societat

Publicat el 14/gen/17 per Acn

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona aquest dimecres un fisioterapeuta resident a Sant Cugat acusat d'abusar sexualment de cinc de les seves pacients. L'arrestat, de 44 anys, es presentava com a especialista en l'abordatge osteopàtic abans i després del part. En tots els casos, les dones acudien a la consulta amb dolències a l'esquena i el fisioterapeuta els feia un tractament intracavitari sense consentiment ni previ avís. Tampoc no adoptava mesures higièniques com la utilització de guants i gel lubricant, ni preguntava per l'historial mèdic, ni feia firmar documents on la pacient autoritzava al professional a realitzar aquest tipus de tractaments. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) ha assegurat en un comunicat que es personarà com a part afectada i iniciarà accions tan aviat com tingui la informació oficial.

Els Mossos el van detenir i, després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs amb la prohibició d'apropar-se als centres mèdics on treballava. També ha instat el Col·legi de Fisioterapeutes perquè iniciïn un procés per a la seva inhabilitació. Els investigadors no descarten que pugui haver-hi més víctimes.

El CFC ha explicat que obriran un expedient al detingut quan coneguin el seu nom, d'acord amb els estatuts de la institució, i ha mostrat 'plena disposició' per esclarir el cas davant de Mossos d'Esquadra i de la Justícia. Per aquest motiu l'entitat es personarà en les actuacions judicials. Tot i així, el col·legi ha apel·lat a la presumpció d’innocència del fisioterapeuta acusat, tot i que ha mostrat preocupació per un cas que pot afectar la imatge del col·lectiu professional.