Comencen les obres de consolidació de la part est de la muralla del Monestir


  • Comparteix:

Els treballs de consolidació de la part est de la muralla del Monestir han començat aquest dimarts. Les obres s'allargaran un màxim de quatre setmanes i tenen com a objectiu reparar les parts potencialment inestables i estudiar l'estat de la construcció per planificar-hi una futura restauració més completa. El projecte es duu a terme gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Té un cost de 28.600 euros.

Les obres se centraran ara en dues de les quatre torres existents a la part est de la muralla, el tram més antic de tota la construcció que correspon al segle XIV. Es tracta d'una actuació preventiva d'urgència, prèvia a la redacció del projecte per garantir l'estabilitat d'aquells elements del conjunt que tenen risc de despreniment. Paral·lelament, s'aprofitarà per estudiar detalladament l'estat de la muralla de cara a una restauració més completa. Ho explica el cap del servei de patrimoni local de la Diputació de Barcelona, Joan Closa.

Joan Closa

Aquests dies per aquí passaran arqueòlegs, historiadors, historiadors de l'art, arquitectes i tècnics del servei. Amb aquest coneixement podrem fer el projecte per restaurar tota la muralla.


Els treballs han començat pocs dies després que l'Ajuntament hagi assumit la titularitat de l'església i la Casa Abacial. La tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, destaca la importància d'aquest projecte.

Carmela Fortuny

La setmana passada teníem la bona notícia de la propietat de l'església i la casa Abacial. Per tant, anunciar avui aquesta rehabilitació és un pas ferm i decidit.


L'actuació forma part del projecte general de restauració del conjunt monumental del Monestir, un dels eixos estratègics del Pla d'Actuació del Mandat (PAM) 2015-2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.