La Diputació ajudarà 80 llars de Sant Cugat en risc de pobresa energètica durant el 2017 i el 2018


  • Comparteix:

La Diputació de Barcelona ajudarà 80 llars de Sant Cugat en risc de pobresa energètica durant el 2017 i el 2018. L'ens supramunicipal ha engegat un programa per lluitar contra aquesta xacra a través d'auditories i intervencions als habitatges seleccionats. L'objectiu de la iniciativa és millorar l'eficiència dels habitatges en situació de pobresa energètica i reduir les despeses de subministraments bàsics.

El programa preveu dues visites a domicili i en la primera es farà una auditoria energètica. El personal tècnic instal·larà aparells de monitoratge de consums elèctrics i analitzarà factures i hàbits de consum. També recollirà dades sociolaborals i percebrà l'estat de salut dels habitants de l'immoble.

En la segona visita, s'instal·laran elements per millorar l'eficiència energètica, com ara bombetes de baix consum, virets per a les finestres, temporitzadors, regletes amb interruptor i sotaportes, entre d'altres. També es donaran consells pràctics al domicili sobre consum eficient.

El programa preveu fer un assessorament personalitzat sobre les possibilitats d'optimitzar les condicions de contractació de subministraments, que pot derivar en tràmits tarifaris, que es faran en nom i amb l'autorització de la persona beneficiària.

La iniciativa arribarà durant aquest període de dos anys a 4.000 llars de 212 municipis de la demarcació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.