La Xesca lamenta 'l'especulació' que exerceix Banc Sabadell i anuncia una campanya per visibilitzar l'okupació


  • Comparteix:

Una vintena de persones formen part de l'assemblea de la Xesca

Una vintena de persones formen part de l'assemblea de la Xesca

El Casal de Joves La Xesca engega l'any amb la campanya 'Ni espais buits, ni projectes sense espais. Okupem l'absurd!', amb la qual critica 'l'especulació' del Banc Sabadell sobre immobles en desús i que vehicularà accions de suport a l'okupació. El col·lectiu ha reivindicat aquest dijous projectes basats en els interessos col·lectius que fomentin l'autogestió, que siguin feministes, que tinguin en compte els joves i que siguin anticapitalistes. La Xesca va obrir portes el setembre passat a un immoble ocupat, que gestiona Solvia, i l'assemblea consta d'una vintena de membres.

El casal ha lamentat l'afany d'aconseguir beneficis de l'entitat bancària tenint en compte que els tres primers trimestres de 2016 va facturar gairebé 646 milions d'euros, un 11% més que en el mateix període de 2015. La Xesca, a més, acusa l'Ajuntament de protegir un sistema 'capitalista i patriarcal' que defensa 'els seus propis interessos' i ha posat com a exemple la voluntat del consistori de 'perjudicar els projectes' del col·lectiu.

La membre del casal Patri Gotarda ha explicat els detalls de la campanya.

Patri Gotarda

Mostrem l'okupació com una eina per trencar un sistema absurd i per construir projectes al marge. També serveix per teixir noves maneres de relacionar-nos.


El Casal de Joves La Xesca està situat a l'avinguda de Cerdanyola, en un immoble gestionat per Solvia, la immobiliària de Banc Sabadell. L'Ajuntament va advertir als inquilins que l'edifici té problemes estructurals pels quals és perillós fer-hi activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.