El ple aprovarà l'ordenança de cànnabis que obligarà els clubs a tenir la llicència d'activitat per obrir


  • Comparteix:

Detall d'una persona preparant una cigarreta amb cànnabis i tabac / Foto: ACN

Detall d'una persona preparant una cigarreta amb cànnabis i tabac / Foto: ACN

El ple de dilluns que ve portarà a aprovació inicial l'ordenança reguladora dels clubs de fumadors de cànnabis que obligarà aquestes associacions a tenir la llicència d'activitat per poder obrir. Fins ara, els clubs podien començar a funcionar presentant una comunicació prèvia a l'Ajuntament. El canvi suposa un tràmit previ d'informació pública als veïns afectats i tenir llicència d'obres. La nova disposició també fixa que els clubs s'hauran d'ubicar com a mínim a 200 metres de centres educatius i docents, equipaments sanitaris i assistencials, instal·lacions esportives i altres clubs cannàbics.

Un dels punts que ha generat més debat és l'autorització d'ubicar aquests locals a la planta baixa d'edificis plurifamiliars. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que el fet de requerir llicència d'activitat per obrir un nou club ha fet que el grup de treball no s'hagi plantejat reformular el text.

Damià Calvet

El règim de llicència té molta més importància a l'hora de preparar documentació, presentar-ho i fer audiència als afectats. És finalment l'Ajuntament qui determina si és perceptiu donar la llicència per a l'ús que s'ha demanat.


L'ordenança també preten garantir que els locals reuneixin les condicions mínimes necessàries. El text regula la limitació de soroll, la renovació de l'aire a través de la instal·lació de conductes d'extracció forçada i la contaminació odorífera, limitant el nivell màxim d'olors. En aquesta línia també s'avalarà que els espais compleixin els requisits de seguretat, salubritat i higiene per als usuaris i veïns. També s'obligarà les associacions a tenir una assegurança de responsabilitat civil.

La normativa també estableix les condicions de l'activitat: horari de funcionament i d'obertura, limitat a vuit hores al dia, prohibició d'accés a menors d'edat, prohibició de venda i limitació de la dispensació màxima, a més d'impedir l'activitat a l'exterior del local.

El consistori només atorgarà la llicència a aquells clubs que estiguin inscrits als registres públics i al municipal d'activitats. L'ordenança també fixa un règim d'inspecció i de sancions en cas d'incompliment.

El text s'ha elaborat amb el consens del grup de treball format pels partits, menys el PP, els veïns i els clubs cannàbics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.