Les parelles lingüístiques arriben a la línia del Vallès del FGC per impulsar el català


  • Comparteix:

Una parella lingüística al tren

Una parella lingüística al tren

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Plataforma per la Llengua impulsen un programa pilot per crear parelles lingüístiques als trens perquè els viatgers aprofitin el trajecte per fer d'aprenents i d'ensenyants de català. La proposta es durà a terme a les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès.

La iniciativa El Tren de la Llengua, que és el nom de la campanya, consisteix en una adaptació del programa de Voluntariat per la Llengua. L'objectiu és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i que es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i relaxat perquè guanyin confiança i fluïdesa. N'ha parlat la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana.

Mireia Plana

Serà gent que tingui coses en comú o que només agafi el tren a aquella hora.


Les persones que vulguin participar en aquest projecte, sigui per aprendre o per ensenyar català, han de contactar amb la Plataforma per la Llengua per registrar-se al voluntariat lingüístic, de manera totalment gratuïta. En aquest cas, els aprenents i els ensenyants portaran un distintiu i tindran un carnet del programa que permetrà obtenir descomptes en equipaments culturals i establiments de tot Catalunya.

Un cop finalitzi la prova pilot, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular. Els participants d’aquest programa, a més, podran gaudir d’un cafè gratuït a la cafeteria de l’estació gràcies a la col·laboració de Café Café, que disposa de cafeteries en set estacions de la xarxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.