L'Observatori Sociològic reflecteix un alt grau de satisfacció amb la ciutat


  • Comparteix:

L'objectiu d'aquest estudi és conèixer la percepció dels santcugatencs sobre la ciutat i els seus serveis

L'objectiu d'aquest estudi és conèixer la percepció dels santcugatencs sobre la ciutat i els seus serveis

La majoria dels santcugatencs estan satisfets de viure a la ciutat i valoren positivament l'estat general del municipi. Així ho evidencia l'Observatori Sociològic encarregat per l'Ajuntament amb l'objectiu de conèixer millor la realitat de la ciutat i poder determinar polítiques d'actuació i prioritats.

Sant Cugat disposa des de fa un any i mig d'un Observatori Sociològic que, cada sis mesos fa un enquesta ciutadana que permet obtenir dades d'aspectes com la composició sociodemogràfica del municipi, la percepció que tenen els santcugatencs de la ciutat o l'ús que fan dels serveis i equipaments públics i privats.

Aquest estudi, fet per l'empresa DEP Consultoria Estratégica, és un encàrrec de l'Ajuntament amb el consens de totes les forces polítiques. Per a l'alcalde, Lluís Recoder, és un instrument per mesurar les coses que cal millorar o les que cal mantenir amb el mateix nivell de qualitat.

Lluís Recoder

Entenem que és un bon instrument que continuarem aplicant i prendrem nota del que cal millorar o del que hem de mantenir al mateix nivell de qualitat.


Entre d'altres coses, la darrera enquesta, feta el passat mes d'abril, evidencia que la majoria dels santcugatencs - un 80'2% - se sent satisfet de viure a la ciutat i que la valoració de l'estat general del municipi també és força bona, amb una nota mitjana d'un 7'1. Així ho ha explicat el responsable de l'estudi, Enric Renau.

Enric Renau

El que es detecta és una satisfacció global per part dels ciutadans de viure-hi i una sincronia entre l'oferta d'equipaments i serveis i l'exigència de la població.


Les dades de l'Observatori també confirmen que cada cop més santcugatencs fan la majoria de les seves activitats quotidianes a la mateixa ciutat, fet que trenca el tòpic de 'ciutat dormitori'. La regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha fet una lectura positiva d'aquest resultat.

Marta Subirà

Es veu que Sant Cugat ja fa temps que ha deixat de ser una ciutat dormitori i que la gent cada dia fa més activitats a la mateixa ciutat.


Altres dades rellevants destaquen que Sant Cugat té una població molt jove i amb un elevat nivell d'estudis, que hi ha un elevat moviment migratori ja que el 28% de la població fa menys de 10 anys que viu a la ciutat o la nota mitja que els santcugatencs posen al govern municipal és de 6'2.

Les enquestes de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat van començar l'octubre del 2002 i actualment ja se n'han fet 4. Cal destacar que els enquestats són persones empadronades al municipi i que tenen un mínim de 17 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.