Un centenar de persones, a la inauguració de la mostra 'Por favor, una mica de memòria històrica', tot i la pluja


  • Comparteix:

Prop d'un centenar de persones han assistit a la inauguració de l'exposició

Prop d'un centenar de persones han assistit a la inauguració de l'exposició

L'exposició ''Por favor', una mica de memòria històrica' s'ha inaugurat aquest divendres davant un centenar de persones que, tot i la pluja, han acudit fidels a la cita a l'Ateneu. La mostra, organitzada pel Memorial Manuel Vázquez Montalbán (MMVM), vol posar en valor la situació de la premsa satírica en els darrers anys del franquisme i els primers de la transició i, alhora, despertar la memòria històrica 'per evitar que certs errors es tornin a cometre'. El tret de sortida l'ha donat un concert de la coral Cantem les 40 i una xerrada a càrrec del biògraf de Montalbán, Josep Vicenç Saval.

Montalbán, juntament amb Jaume Perich, va ser l'encarregat de dirigir el setmanari. Aviat se'ls va sumar Forges i van començar a publicar alguns dels autors més destacats de l'època, com Juan Marsé i Maruja Torres, que, a través de la ironia, van combatre ideològicament el franquisme.

L'exposició posa de relleu les similituds entre el que es denunciava fa més de 40 anys amb la situació política actual i demana, jugant amb el seu títol, posar en valor la nostra història per evitar repetir els errors del passat. Ho explica el membre del Memorial MVM, Isidre Marías.

Isidre Marías

Si no treballem la memòria històrica hi ha errors que tornarem a repetir. Si tenim memòria històrica potser també ho farem, però és més probable que no.


La mostra es podrà visitar fins al 2 de març.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.