La Diada de la No-violència lloa la lluita de Berta Cáceres en defensa de l'aigua com a bé públic


  • Comparteix:

La figura de l'activista mediambientalista hondurenya Berta Cáceres, assassinada l'any passat després de rebre amenaces per la seva tasca, ha estat la protagonista de la Diada de la No-violència d'enguany. Amb una lectura de textos originals de Cáceres a la plaça Quatre Cantons, la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha lloat aquest diumenge la seva defensa de l'aigua com a bé públic. En paral·lel, el Taller Triangle ha exposat una frontera de rostres a la plaça de Magí Bartralot feta per alumnes de primària per treballar la crisi dels refugiats.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha posat en valor la tasca de Cáceres tenint en compte el negoci de l'aigua que hi ha a l'Estat espanyol.

Arcadi Oliveres

La pau cal reivindicar-la a tot arreu i la seva lluita també. Aquesta senyora lluitava perquè l'aigua fos pública. A l'Estat espanyol, el 80% de l'aigua és privada.


Pel que fa a la mostra exposada a la plaça de Magí Bartralot, una de les professores del Taller Triangle, Eva Navarro, ha destacat la importància de treballar la crisi dels refugiats amb els infants.

Eva Navarro

Els artistes no sempre fan l'art per criticar, a vegades el fan per projectar com voldrien que fos. Aquesta és la frontera que nosaltres voldríem, una frontera que es pot traspassar, que hi ha gent, que t'acullen, que et toquen...


La Diada de la No-violència se celebra cada any el cap de setmana més proper al 30 de gener perquè és la data commemorativa de l'assassinat de Mahatma Gandhi. L'any passat, la Unipau va dedicar-la a l'escriptora, pedagoga i pacifista Carme Karr.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.