El Viaró estudia l'expulsió temporal dels tres alumnes que van insultar una noia d'origen indi als FGC


  • Comparteix:

Escut del Viaró / Foto: Web del Viaró

Escut del Viaró / Foto: Web del Viaró

L'Escola Viaró es planteja l'expulsió temporal entre les sancions a aplicar als tres alumnes que van insultar una noia d'origen indi als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El cas ha transcendit a la premsa aquest dilluns per una carta de l'afectada a 'El Periódico de Catalunya' on explica que els estudiants, de 12 anys, li van fer comentaris com 'Heu sentit com parla la puta negra?' i 'Mireu aquesta índia, són tots fastigosos, els xinesos, moros, negres, indis... Són de classe molt inferior a la nostra, els blancs som els millors'.

En una entrevista a Cugat.cat, el director del centre, Joan Planagumà, ha afirmat que la investigació interna al centre els ha portat a identificar tres estudiants que haurien participat activament en els fets. El director ha apuntat que aquest dilluns a la tarda han parlat amb les famílies dels nens implicats i que, amb els pares i les mares, la direcció acordarà les mesures a aplicar en virtut del protocol de convivència.

Planagumà contempla l'expulsió temporal dels estudiants com una de les mesures a aplicar-los.

Joan Planagumà

Les expulsions temporals poden donar-se per suposat. S'han de trobar les maneres perquè, combinades amb altres mesures, siguin sancionadores i educatives.


La direcció de l'Escola Viaró ha lamentat els fets i se situa 'al costat d'aquesta noia' per reprovar una experiència 'injustificable'. Planagumà assegura que també tenen pensat que els estudiants demanin disculpes a la noia afectada.

Joan Planagumà

Som els primers a voler arreglar-ho. Entre les mesures educatives voldríem que els nois contactessin amb aquesta noia per disculpar-se.


Els fets van tenir lloc el 18 de gener.

/



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.