Valldoreix posa fil a l'agulla als pressupostos participatius, dotats amb 100.000 euros


  • Comparteix:

Valldoreix engega els seus primers pressupostos participatius

Valldoreix engega els seus primers pressupostos participatius

L'EMD engegarà a la primavera el procés perquè els valldoreixencs decideixen a què destinar els 100.000 euros dels pressupostos participatius d'aquest any. La vocal d'Economia i Participació Ciutadana, Elena Degollada, ha avançat a Cugat.cat que els ciutadans tindran 90 dies per presentar les propostes, que es votaran principalment per Internet. Una comissió de transparència acompanyarà el procés, que finalitzarà al juny per licitar els projectes al setembre.

Inclosos en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), els pressupostos participatius de Valldoreix arrenquen amb el repte de fomentar la participació al territori, tal com afirma Elena Degollada.

Elena Degollada

Ens agradaria implicar-hi tothom. Hi ha la intenció de fer entendre a la gent que hi ha aquests pressupostos i que han de poder expressar el que pensen.


La vocal valldoreixenca reconeix que l'EMD ha donat celeritat a aquest procés participatiu, que arrencaria al març, perquè volen abordar ja al setembre els pressupostos participatius del 2018. Abans, però, començarà la primera experiència al territori en pressupostos participatius amb 90 dies per presentar projectes -fins a mitjans d'abril- i dues setmanes de validació tècnica.

Al maig es destinaran tres setmanes perquè els valldoreixencs votin les millors iniciatives, que no tindran un pressupost màxim prefixat. A la junta de veïns de juny es donarà compte dels projectes guanyadors, que es licitaran després de l'estiu.

Una comissió de transparència, formada per govern, oposició i representants del teixit associatiu, vetllarà pel bon desenvolupament del procés. Actualment, l'EMD està ultimant els detalls tècnics de la votació telemàtica i remarca que també habilitarà urnes per votar presencialment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.