Sant Cugat s'adhereix a la plataforma Decidim, que serà l'eina de referència en participació ciutadana


  • Comparteix:

Imatge de l'acte de signatura del conveni de participació a l'Ajuntament de Barcelona / Foto: Ajuntament de Barcelona

Imatge de l'acte de signatura del conveni de participació a l'Ajuntament de Barcelona / Foto: Ajuntament de Barcelona

Sant Cugat s'adhereix a la plataforma de participació Decidim, una eina de programari lliure que facilita múltiples recursos pels processos de participació al món local. L'Ajuntament de Barcelona ha signat aquest dimecres un conveni amb el consorci Localret per compartir aquesta eina amb altres ciutats metropolitanes. Es tracta d'un instrument telemàtic que permetrà la coproducció de polítiques, sumant les aportacions dels ciutadans de forma transparent. L'Ajuntament de Sant Cugat pretén que sigui l'eina de referència en processos participatius.

El regidor i Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha destacat a Cugat.cat que en les experiències prèvies de processos participatius al municipi, els santcugatencs han votat molt més per vies digitals que en les urnes físiques. Puigdomènech també ha explicat que l'eina es posarà en marxa plenament en un termini de dos o tres mesos.

Joan Puigdomènech

Nosaltres ja fa temps que treballem en aquest tema amb Localret. Per tant, preveiem que en la pròxima tongada de pressupostos participatius ja ho farem servir.


A l'acte de signatura del conveni, a més de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del president del consorci Localret, Xavier Fonollosa, hi han assistit representants dels municipis que formaran part d'aquesta plataforma de participació: Gavà, Sabadell, Terrassa, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.