Les actuacions del Síndic de Greuges de Catalunya es redueixen un 37,6% el 2016 a Sant Cugat


  • Comparteix:

Ribó ha lliurat l'informe a la presidenta del Parlament / Foto: ACN

Ribó ha lliurat l'informe a la presidenta del Parlament / Foto: ACN

Les actuacions tramitades pel Síndic de Greuges de Catalunya a Sant Cugat l'any passat s'han reduït un 37,6% respecte l'any anterior i passen de 210 a 131. D'aquestes, un 56% són queixes i la resta, un 44%, consultes. L'informe anual, que es presenta aquest dijous al Parlament, indica que la sindicatura ha tramitat 21 queixes a l'Ajuntament de Sant Cugat, de les quals s'han solucionat cinc, de moment. El document també apunta que el 2016 el síndic català va derivar quatre queixes al defensor del poble local.

Sant Cugat és actualment la quarta ciutat de la comarca on més actuacions va tramitar el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, l'any passat. La primera és Sabadell (340), seguida de Terrassa (298) i Rubí (190). 21 de les 74 queixes santcugatenques s'han fet arribar al consistori. 15 d'aquestes ja han conclòs i sis encara s'estan tramitant.

Dels expedients tancats, cinc han obtingut un resultat satisfactori. És el cas d'una queixa per una sanció interposada per l'Ajuntament per consum d'alcohol en espais públics en la qual el consistori, a instàncies del síndic, ha estimat parcialment el recurs del veí i ha anul·lat la multa. Arran de la queixa, el Síndic de Greuges català ha suggerit al consistori que adopti mesures perquè les ordenances municipals regulin el consum d'alcohol al carrer de forma específica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.