La Guàrdia Civil escorcolla un pis del director de la Fira de Barcelona a Sant Cugat en l'operació Pika


  • Comparteix:

La Guàrdia Civil ha dut a terme dos escorcolls a Sant Cugat a domicilis dels carrers d'Hospital i de Joan Miró en l'operació Pika contra el presumpte finançament il·legal de Convergència. El pis registrat al carrer d'Hospital pertany al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga.

L'institut armat ha registrat el domicili de Serrallonga a Barcelona i també aquest pis de la seva propietat a Sant Cugat, on segons alguns veïns resideixen els seus fills. Serrallonga no és investigat per la seva gestió al capdavant de Fira de Barcelona, sinó per la seva etapa com a gerent a l'Ajuntament de Barcelona durant l'alcaldia del convergent Xavier Trias.

La Guàrdia Civil s'ha endut material i documentació diversa tant del pis del carrer d'Hospital com del de Joan Miró. Els agents, uniformats i de paisà, han aparegut als dos habitatges passades les vuit del matí.

L'actuació de la Guàrdia Civil d'aquest dijous està relacionada amb el cas del 3%, l'operació contra el finançament il·legal de Convergència. Segons diversos mitjans, hi ha detinguts empresaris, càrrecs públics, com l'extinent d'alcalde per Convergència a Barcelona Antoni Vives, i responsables vinculats al mateix partit, com Francesc Sànchez.

El mateix jutge que el cas Petrum
L'operació engegada aquest dijous la porta a terme la fiscalia anticorrupció per ordre del jutjat número 1 del Vendrell, el mateix que s'encarrega del cas Petrum. Dues obres públiques a Sant Cugat, l'edificació d'habitatge públic de la plaça de Rabassaires i la construcció de la pista de la Guinardera, formen part de les indagacions d'aquest cas, la qual cosa va comportar la creació d'una comissió informativa a l'Ajuntament.

Les conclusions d'aquella comissió van generar un xoc entre el govern local i l'oposició. L'oposició va assegurar que s'hi havien comès 'irregularitats des d'un punt de vista polític' mentre que el govern local va defensar la legalitat de les obres i va acusar la resta de partits de voler desgastar-lo. L'oposició no va determinar que hi hagués cap irregularitat legal, però va fer arribar tota la documentació al jutjat del cas Petrum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.