El conseller Rull afirma que enguany totes les estacions de FGC seran 100% accessibles


  • Comparteix:

Rull a l'estació de FGC de Sarrià / Foto: ACN

Rull a l'estació de FGC de Sarrià / Foto: ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, assegura que enguany s'enllestirà l'adaptació de totes les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a les persones amb mobilitat reduïda. Ho ha dit aquest dissabte durant una visita a l'estació de Sarrià, les obres per millorar l'accessibilitat de la qual han acabat aquest cap de setmana. Actualment el departament està duent a terme unes obres a l'estació de FGC del Putxet, també a Barcelona, que una vegada finalitzin suposaran l'adaptació total de la xarxa per a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a la tasca del Govern per millorar l'accessibilitat al transport urbà i interurbà, Rull ha subratllat que en el cas de la xarxa de metro de Barcelona el percentatge d'estacions adaptades és del 91%. Tot i així, ha lamentat que les parades de Renfe i Adif tinguin un nivell d'adaptació baix, situat al 60%, i ha assegurat, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que el departament demanarà a l'Estat que reverteixi aquesta situació.

Josep Rull

Tenim el problema a les estacions de Renfe i Adif, on el nivell d'adaptació és molt baix. Insistirim a l'Estat perquè hi actuï de forma immediata.


A Sant Cugat hi ha set estacions de FGC (Hospital General, Mira-sol, Sant Cugat, Volpelleres, Sant Joan, Valldoreix i la Floresta) i una de Renfe, per on passa la línia R8.

El cas de la Floresta
Al novembre, el ple de Sant Cugat va aprovar una moció on instava a FGC a instal·lar un ascensor a l'andana en sentit Barcelona de l'estació de la Floresta per garantir l'accessibilitat des de les dues bandes de la parada. L'andana en sentit Sant Cugat està connectada amb la plaça de Josep Playà amb ascensor, mentre que des de l'altra andana només s'hi pot accedir a través d'una escala, fet que dificulta l'accessibilitat entre els dos punts a les persones amb mobilitat reduïda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.