La CGT porta el Viaró al Síndic per 'discriminar les dones en la contractació del professorat'


  • Comparteix:

Escut de l'escola Viaró

Escut de l'escola Viaró

La federació sindical de CGT Ensenyament ha decidit entrar una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya contra el Viaró de Sant Cugat per denunciar que els criteris de contractació del personal d'aquesta escola constitueixen 'un cas de discriminació en l'accés a l'ocupació per raó de sexe' i, segons el sindicat, vulneren la llei. La queixa s'argumenta pel fet que el Viaró restringeix la contractació de personal a homes, tal com explicitava fins aquest dimarts al matí la seva web, excepte en l'etapa d'educació infantil.

El sindicat lamenta que el Viaró, vinculat a l'Opus Dei, rebi uns 2,5 milions d'euros del departament d'Ensenyament quan es tracta d'una escola amb 'un ideari religiós, homòfob i classista'. La delegada de CGT Ensenyament, Àngels Font, critica a Cugat.cat que es destinin diners públics al Viaró.

Àngels Font

L'administració pública no hauria de dedicar diners a un lloc de treball on es veta l'accés per qüestió de gènere.


Quan ha aparegut la notícia als mitjans, el Viaró ha esborrat de la seva web la referència on explicitava que només contractava homes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.