L'amenaça de pluja no arronsa una rua dels Tres Tombs que manté viu el passat rural de la ciutat


  • Comparteix:

La rua dels Tres Tombs ha recordat aquest diumenge el passat rural de Sant Cugat malgrat l'amenaça de pluja, que ja va obligar a suspendre la trobada el 20 de gener. Una dotzena de carros, menys que l'any passat pels canvis de data, ha desfilat pel centre de la ciutat en una comitiva que ha encapçalat com a banderer l'Ateneu Santcugatenc, una distinció que l'organització li ha atorgat amb motiu del 60è aniversari de l'entitat. Al punt del migdia, la rua ha passat pel Monestir, on ha tingut lloc la tradicional benedicció dels animals.

En aquesta ocasió el risc de pluja no ha posat fre a una tradició que posa el focus tant en el passat agrícola de la ciutat com en la vitalitat de les hípiques santcugatenques. La secretària de la comissió de festes de Sant Antoni Abat, Rosa Díaz, ha assenyalat que el futur de la festa ha de passar per les generacions joves.

Rosa Díaz

Si aguantem nosaltres, continuarà la tradició. Costa que el jovent s'hi apunti. La rua porta més de 100 anys celebrant-se i esperem que duri més temps encara.


L'Ateneu Santcugatenc ha estat un dels grans protagonistes de la jornada. L'entitat, amb 60 anys de vida, va estrenar nova seu a la Casa Jaumandreu la tardor passada i ha culminat aquesta celebració amb la distinció de ser la banderera de la rua dels Tres Tombs. La presidenta de l'Ateneu, Margarida Cleris, ha assegurat que és un honor ser els banderers.

Margarida Cleris

Participar en aquesta festa suposa donar a conèixer que realment formem part de la ciutat. Serveix per donar visibilitat a l'entitat.


De la dotzena de carros que han desfilat aquest diumenge, només un és de Sant Cugat. El seu propietari, Joan Torné, ha explicat les característiques del seu vehicle.

Joan Torné

Abans aquests carros es feien servir de transport. Aquest era un carro de sacs.


Centenars de persones, amb la canalla com a protagonista, han pogut gaudir de l'ambient especial al qual trasllada aquesta cavalcada, la segona més gran de la ciutat després de la dels Reis Mags.

Assistents

M'encanta com ho fan a Sant Cugat, és preciós. Els burros, els ponis, tot plegat. I he portat el meu gos, en Rocky, i l'han beneït. Estic encantada. / Hi ha una tasca molt important del poble. Hem d'estar molt contents que les tradicions es mantinguin perquè Catalunya està ben viva.


La rua ha posat punt final a la plaça de Barcelona, on ha tingut lloc l'acte de lliurament de recordatoris per part de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha remarcat la importància de mantenir el llegat històric de la ciutat.

Mercè Conesa

Els animals i la feina al camp han estat sempre molt presents a Sant Cugat, ara som una ciutat metropolitana on els animals són majoritàriament domèstics. Però també tenim moltes hípiques i posem en valor l'estima pels animals.


A la celebració no s'ha hagut de lamentar cap incidència ni accident.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.