La Generalitat arrendarà a Rubí un edifici durant 20 anys per ampliar els jutjats de primera instància


  • Comparteix:

Els jutjats de referència de Sant Cugat són a Rubí

Els jutjats de referència de Sant Cugat són a Rubí

ERC de Rubí ha explicat que la Generalitat ha signat aquest dimarts un acord de govern per invertir 20 milions en l'arrendament, durant 20 anys, d'un edifici per reubicar els jutjats de la ciutat veïna en un espai més ampli. Els jutjats també donen servei a Sant Cugat i Castellbisbal. La demanda d'uns jutjats de primera instància situats a Sant Cugat és una reivindicació històrica de la ciutat.

Actualment, els jutjats de Rubí estan dividits en tres espais als carrers de Pere Esmendia, Espoz i Mina i carretera de Sant Cugat amb una superfície de 3.700 metres quadrats. L'espai nou seria d'uns 5.000 metres quadrats i suposaria la unificació del servei.

La reivindicació santcugatenca per tenir partit judicial propi i jutjats de primera instància i instrucció va renovar-se el maig de 2012 a través del ple. Tots els partits van demanar al govern que restablís la petició com una prioritat administrativa i formal. L'objectiu era impulsar el desenvolupament d'un servei públic judicial a Sant Cugat com a experiència pilot d'una seu judicial electrònica.

L'Ajuntament de Rubí, governat pel PSC, assegura conèixer la inversió de la Generalitat des de fa temps. El govern rubinenc ha afirmat aquest dimecres que la direcció general de Patrimoni ha de licitar les obres per rehabilitar l'edifici, que es llogarà per 20 anys. Encara no se'n sap la ubicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.