La Rambla del Celler tindrà arbrat renovat al març en una actuació del nou pla director de verd urbà


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat el pla amb la tinenta d'alcalde Cristina Paraira / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat el pla amb la tinenta d'alcalde Cristina Paraira / Foto: Localpres

L'Ajuntament començarà dilluns els treballs per renovar l'arbrat de la Rambla del Celler. L'actuació consistirà en la substitució dels pollancres per til·lers. És una iniciativa del nou pla director del verd urbà.

El canvi d'arbres es deu al fet que els pollancres actuals han envellit. Això suposa que hi apareguin paràsits i hi hagi risc de caiguda de branques. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha justificat l'actuació.

Mercè Conesa

És imprescindible afrontar la substitució dels pollancres de la Rambla de Celler. Els arbres pateixen malalties.


La primera fase de la renovació es durà a terme del 20 de febrer al 24 de març en el tram de la Rambla del Celler comprès entre els carrers de Sant Medir i de Montserrat. Es plantaran 83 arbres, majoritàriament til·lers i algunes koelreutèries, es canviarà el sistema de reg i es milloraran parterres.

La segona part tindrà lloc entre la tardor d'aquest any i l'hivern del vinent. Afectarà el tram central de la rambla entre el carrer de Montserrat i la part final de la via. L'actuació consistirà a substituir els pollancres del tram.

Els treballs costaran 200.000 euros i, en dates encara per definir, inclouran la renovació dels pollancres dels espais laterals de la Rambla del Celler.

Un pla per millorar les zones verdes
L'actuació a la Rambla del Celler forma part del nou pla director del verd urbà de Sant Cugat, que guia les actuacions de gestió de parcs, jardins i arbrats del municipi. El document estableix les línies fins al 2033 per potenciar l'ús racional de l'aigua, apostar per adobs orgànics i prioritzar el tractament natural contra les plagues.

En la diagnosi del pla, s'ha calculat que Sant Cugat té 54.400 arbres urbans. El nombre no és definitiu perquè falta sumar-hi la xifra d'exemplars als espais de transició entre zona urbana i forestal i a Valldoreix. Es preveu que la dada definitiva s'enfili als 80.000 arbres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.