L'Ajuntament demana a la Generalitat que Els Lledoners deixi de funcionar com a centre de menors


  • Comparteix:

Puigdomènech, en una imatge d'arxiu a Cugat.cat

Puigdomènech, en una imatge d'arxiu a Cugat.cat

L'Ajuntament emplaça el govern a repensar l'ús social d'Els Lledoners, que funciona com a centre de menors, a causa de les molèsties generades als veïns de Can Cortés. El president del consell de barri de les Planes, Joan Puigdomènech, que també és part afectada, demana a la Generalitat que solucioni 'el descontrol' dels menors quan surten de les instal·lacions amb un increment de les activitats a l'interior del centre. Puigdomènech creu que els joves estarien millor 'en un entorn més urbà', ja sigui a la trama urbana de Sant Cugat, Vallvidrera o Barcelona.

El president del consell de barri s'ha reunit aquest dijous amb la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència per abordar la situació, acompanyat d'un representant de la nova Associació de Veïns de Can Cortés. La trobada ha servit per exposar a la Generalitat 'les queixes documentades' dels afectats, diu Puigdomènech, que en alguns casos es tracta de furts i danys patrimonials. El regidor també ha assenyalat que alguns exusuaris, en complir la majoria d'edat i abandonar el centre, han ocupat habitatges al barri.

És per això que els veïns i Puigdomènech han suggerit al govern destinar l'espai a altres usos, com l'atenció a la tercera edat.

Joan Puigdomènech

Amb el seu pla de futur dir-los que ens sembla que els nostres prejudicis com a veïnat es deuen al fet que aquest tipus d'atenció a les persones no seria el més adequat per al lloc en el qual estan.


El president del consell de barri també ha expressat la seva preocupació pel fet que alguns dels usuaris 'hagin remenat foc' i en alguna ocasió hagin provocat 'algun incendi'. Puigdomènech també ha apuntat que el centre 'mereixeria alguna inspecció' per garantir el correcte funcionament de l'espai, creat el 1999.

El Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Els Lledoners és un centre concertat de la Fundació Mercè Fontanilles que atén nois entre els 12 i els 18 anys sense família que se'n pugui fer càrrec. L'espai, creat el 1999, té una ocupació màxima de 16 joves que hi fan una estada limitada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.