Nou pas de l'Ajuntament per mantenir la protecció de Torre Negra


  • Comparteix:

Vista aèria dels terrenys

Vista aèria dels terrenys

El ple ha aprovat la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per garantir la protecció de Torre Negra. La proposta conté les opcions de declarar tot l'àmbit com a no urbanitzable, qualificar-ne la major part com a sòl no urbanitzable però reconèixer els equipaments i assentaments que conté com a sòl urbà o bé completar la zona amb sòls urbans no consolidats. La iniciativa arriba després d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el maig de l'any passat que va anul·lar la classificació de bona part del sector com a sòl no urbanitzable ordinari. La modificació ha tingut els vots a favor de tots els partits, tret de C's i el PP, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

Els tràmits iniciats per modificar el PGM responen a la voluntat del consistori de protegir l'àrea, però sempre garantint el compliment de les sentències del TSJC. En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha lamentat l'última ordre del tribunal, que posava en dubte el valor paisatgístic de Torre Negra al qual feia referència una requalificació instada per una sentència anterior. Calvet també ha reprovat que, l'endemà de la sentència desfavorable del maig passat, ja hi havia sobre la taula una proposta de pla d'actuació urbanístic (PAU) per part d'una empresa.

La CUP-PC ha donat suport a les alternatives plantejades per l'equip de govern. La seva portaveu, Núria Gibert, ha assegurat que les propostes comporten 'valentia' però també algun 'risc'.

Núria Gibert

Per aquesta valentia us saludem. Esperem que acabi bé. I si no, potser la societat santcugatenca tindrà la paraula. Potser amb manifestacions o amb cadenes al Pi d'en Xandri. Però amb Torre Negra no volem que s'especuli.


C's i l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'han embrancat en una discussió arran del llenguatge utilitzat pel partit taronja que ha titllat d''il·legalitats' algunes actuacions municipals en el procés judicial. Conesa ha demanant que 'es parli amb propietat' al ple i no s'acusi de manera indeguda l'equip de govern.

Mercè Conesa

De la quantitat de contenciosos administratius que tenim només en un se'ns ha condemnat per les costes. No digui el que no és. Mirem de defensar l'interès general. I potser vostès defensen el de particulars. I hauran de respondre per això.


ERC-MES ha fet una crida a la unitat dels partits per protegir Torre Negra, ICV-EUiA ha afirmat que la proposta de Convergència és 'la menys perjudicial' i el PP ha defensat que l'aposta de l'equip de govern 'tampoc resoldrà el problema' perquè 'amb Torre Negra s'ha actuat malament des del principi'.

Ara, el procediment es traslladarà a la direcció general de Polítiques Ambientals, que iniciarà un tràmit d'aprovació ambiental i hi podrà aportar suggeriments. Després d'això, el treball resultant es portarà a aprovació provisional al ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.