La pau a l'Àfrica no s'assolirà a través de la cooperació, segons experts africanistes


  • Comparteix:

La UIP continua aquests dies parlant del continent africà

La UIP continua aquests dies parlant del continent africà

La cooperació a l'Àfrica no és un camí de pau, segons ha explicat a la UIP Jean Pierre Malé, del Centre d'Estudis Africans de Barcelona. Els problemes al continent són de caire estructural i les ONG's i altres institucions no tenen en compte les veritables necessitats dels africans, només l'explotació dels seus recursos.

Fins ara els ajuts a l'Àfrica han estat mecanismes pal·liatius que augmenten la dependència dels africans cap els seus donants. És una cooperació basada en una imatge de menyspreu al continent. Jean Pierre Malé, membre del Centre d'Estudis Africans a Barcelona, aposta per un altre tipus de suport que garanteixi un treball més global i no tan limitat.

Jean Pierre Malé

Caldria abandonar els petits projectes assistencialistes per començar amb projectes més globals


Per Jean Pierre Malé, la cooperació que s'ha està donant a l'Àfrica és una forma d'ajuda que manté la corrupció i els conflictes per garantir l'exportació de matèries primeres i altres recursos. Això implica greus processos d'occidentalització i culturització de la població amb el suport de les elits africanes. Jean Pierre Malé, expert en temes de cooperació, considera que això no és solidaritat.

Jean Pierre Malé

La cooperació només dóna una visió negativa i assistencialista del continent. I això no és solidaritat


Aquest ha estat un dels temes clau en les jornades de la Universitat Internacional de la Pau. Aquest tercer bloc, Desenvolupament econòmic i social, ha despertat l'interès dels participants que han obligat a allargar algunes de les sessions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.