Neix l'app Coworking Sant Cugat per crear una xarxa d'espais compartits a la ciutat


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a l'espai La Cleda / Foto: Localpres

La presentació ha tingut lloc a l'espai La Cleda / Foto: Localpres

L'espai La Cleda ha acollit aquest dimecres la presentació de Coworking Sant Cugat, una aplicació que aglutina tots els espais de treball compartit existents a la ciutat i que crea una comunitat virtual perquè els usuaris puguin utilitzar-los en funció de les seves necessitats. L'eina, desenvolupada per l'empresa Daysk amb el suport de l'Ajuntament, permetrà cercar espais per treballar, fer reunions puntuals o presentacions a grups per distància, preferència o preu. L'aplicació està disponible tant per iOS com per Android i es pot descarregar de manera gratuïta.

La idea neix dels socis Julien Palier i Benoit Gilloz, de l'empresa Daysk, seguint l'exemple d'altres plataformes col·laboratives com Mytaxi. L'eina ha mapejat tota la ciutat i té geolocalitzats tots els espais de coworking de la ciutat. Els usuaris poden accedir al mapa i escollir l'espai que més els interessa, per proximitat o per preu. Ara per ara ja hi ha cinc espais de treball compartit que s'han sumat a la iniciativa, però la voluntat és anar creixent amb el temps.

Palier explica que, en un moment on més d'1,3 milions de persones a tot l'Estat espanyol es mouen per qüestions laborals, l'aplicació vol millorar la qualitat de vida dels treballadors.

Julein Palier

Permet a autònoms, professionals d'empreses i 'freelances' fomentar la mobilitat i millorar la qualitat laboral.


L'Ajuntament ha col·laborat en el desenvolupament de l'aplicació amb 5.000 euros. La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Joana Barbany, diu que la iniciativa forma part de la filosofia de Sant Cugat de 'fomentar el benestar dels ciutadans' i facilita la possibilitat de treballar a la ciutat.

Joana Barbany

Ens va semblar una iniciativa que s'adiu molt amb la nostra missió com a Ajuntament, perquè facilita que la gent pugui treballar i, per tant, pugui generar coneixement i ocupació.


Sant Cugat és la primera ciutat que té una aplicació exclusiva d'aquest tipus. Des de l'app santcugatenca, a més, es podrà accedir a altres espais de coworking d'arreu del país, l'estat i Europa gràcies a la base de dades de Daysk.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.