L'Ajuntament diu a HazteOír que no és benvinguda i li denegarà el permís per instal·lar el bus a Sant Cugat


  • Comparteix:

La campanya promociona un llibre editat per l'associació

La campanya promociona un llibre editat per l'associació

L'Ajuntament assegura que no ha rebut cap petició d'HazteOír per instal·lar un autobús a la ciutat aquest dissabte i remarca que, en cas de rebre-la, la denegaria perquè 'no són benvinguts'. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha subratllat el rebuig als missatges 'transfòbics i d'intolerància' del vehicle i ha dit que, en cas que finalment el bus passi pel municipi, estaran atents per posar 'les denúncies' que estiguin al seu abast.

Paraira ha detallat a Cugat.cat les mesures que prendrà l'Ajuntament si finalment l'autobús apareix al municipi aquest dissabte.

Cristina Paraira

Estarem atents, no tenen permís d'aturada, ni en tindran. Si arribessin, faríem totes les denúcies que estiguessin a les nostres mans contra el delicte d'odi i contra la llibertat sexual d'aquests missatges.


Reaccions dels partits
Més enllà de l'equip de govern, format pels grups de Convergència i el PSC, partits de l'oposició també s'han pronunciat sobre l'autobús. La CUP, C's, ERC-MES i ICV-EUiA han expressat el rebuig a la instal·lació del vehicle a Sant Cugat.

C's s'ha posicionat a la roda de premsa sobre la moció de les plusvàlues. El regidor taronja Sergio Blázquez ha mostrat el rebuig a qualsevol expressió contra 'l'homosexualitat i la transsexualitat'.

ERC-MES ha aprofitat la roda de premsa per presentar la moció sobre els tràmits administratius a Valldoreix per carregar contra la iniciativa i ha demanat una junta de portaveus extraordinària. El regidor republicà Eric Gómez ha assenyalat que espera que la Fiscalia actuï d'alguna manera contra aquesta situació i que s'intenti impedir de totes les maneres que es pugui dur a terme la seva activitat.

Eric Gómez

Cal impedir que estacioni en segons quins espais, demanar-los documentació, impedir que hi hagi ocupació de la via pública. Es tracta de posar les màximes dificultats, etc.


Resposta dels consistoris
L'Ajuntament de l'Hospitalet, l'altre municipi que el bus visitarà aquest dissabte, també ha anunciat que en prohibirà l'estada. Un dia abans, passarà per Barcelona. Des de l'ajuntament barceloní ja s'ha advertit que aturaran i sancionaran l'autobús d'HazteOír si finalment entra a la ciutat.

Campanya a Change.org i rebuig a les xarxes socials
Una santcugatenca ha obert una petició a Change.org per demanar que s'impedeixi l'arribada del bus a la ciutat. La demanda ha recollit en el primer dia més de 4.600 suports.

Diverses entitats i AMPA d'arreu de la localitat s'han sumat al rebuig a la presència del bus amb missatges a les xarxes socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.