El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix s'endú un dels Premis Ciutat de Sant Cugat


  • Comparteix:

Membres del Fons durant el discurs

Membres del Fons durant el discurs

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix, el programa de préstecs sense interessos per a persones amb pocs recursos de la Fundació Acció Solidària contra l’Atur (ASCA), ha estat un dels guanyadors dels Premis Ciutat de Sant Cugat. El programa va arribar el passat 2016 als tres milions d’euros en préstecs concedits en els 18 anys d'existència. Des de la seva fundació el 1998, el Fons Social, format per una vintena de socis, ha ajudat un total de 2.263 unitats familiars amb una mitjana de préstec de 1.300 euros per família i un percentatge de morositat inferior al 6%.



El col·lectiu valldoreixenc va néixer arran de la iniciativa de Maria Antònia Gili d'ajudar una persona amb problemes econòmics. A partir d'aquí, el projecte va anar creixent, rebent cada vegada més suports i prestant diners a més persones. Els membres han explicat com va ser el primer cas que van atendre, el d'una persona immigrant.

Fons Social

Ella i la majoria que havien arribat il·legals havien de tornar al país i fer un passaport nou si aconseguien un contracte. Així, podien signar un contracte i treballar legalment.


El perfil majoritari entre els beneficiaris de les ajudes són persones nouvingudes. A més, la crisi ha accentuat les necessitats de moltes famílies de buscar suport al Fons Social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.