L'estudi guanyador del premi Nobel d'arquitectura va néixer a l'ETSAV de Sant Cugat


  • Comparteix:

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, a les seves oficines d'Olot després que es fes públic que han guanyat el premi Pritzker / Foto: ACN

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, a les seves oficines d'Olot després que es fes públic que han guanyat el premi Pritzker / Foto: ACN

L'estudi olotí RCR, format a l'Escola Superior Tècnica d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de Sant Cugat, ha guanyat el premi Pritzker, considerat el Nobel d'Arquitectura i el premi més destacat en aquest àmbit. Ho ha anunciat aquest dimecres el president de la Fundació Hyatt, Tom Pritzker. L'estudi d'arquitectes està integrat per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, que van fundar l'empresa fa 30 anys després d'estudiar al centre santcugatenc.

Pritzker ha ressaltat que el jurat ha seleccionat els tres arquitectes perquè han tingut un impacte més enllà de la seva àrea d'influència i per la varietat de les seves obres, que abasta des dels espais públics i privats fins a equipaments culturals i institucions educatives. També, destaca que la seva capacitat 'per relacionar intensament l’entorn específic de cada lloc és un testimoni del seu procés i la seva profunda integritat'. La cerimònia d’entrega tindrà lloc el 20 de maig a Tòquio.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.