325 estudiants competeixen en un HP CodeWars que incrementa la participació femenina


  • Comparteix:

325 estudiants han posat a prova les seves habilitats programant a la tercera edició de l'HP CodeWars a Sant Cugat. Alumnes de 51 centres educatius, entre ells set de santcugatencs, han intentat durant tres hores treure l'entrellat dels reptes que els ha plantejat l'equip de la companyia. Enguany, la jornada ha posat l'accent en la participació femenina i ha donat prioritat als equips que tinguessin al menys una noia entre els seus tres integrants.

L'objectiu d'aquesta jornada, que a nivell global arriba a la 20a edició, és fer créixer la vocació per les carreres tècniques entre els més joves, especialment les noies, mostrant-los una vessant més lúdica. A més, la iniciativa també està enfocada als professors, que, mentre els alumnes competeixen, participen en una jornada sobre com promocionar les vocacions científiques.

Els participants han preparat la jornada a fons i han elaborat estratègies diverses per afrontar-la.

Participants

Hem fet uns problemes de seleccionar números, passar de quilòmetres a metres, ordenar vectors. / Primer fem els més fàcils per anar acumulant punts. / De moment tenim recursos i ens en anem sortint. / Si comencem primer pels més fàcils aconseguim més punts.


El director general d'Impressió de Gran Format d'HP, Xavier Garcia, ha remarcat que enguany l'aposta era ampliar la presència femenina.

Xavier Garcia

Aquesta vegada valorem molt que vam demanar que tinguessin preferència els grups on hi hagués una noia. Aquest any podem veure que hi ha molts grups on hi ha noies.


Per part institucional, la regidora d'Educació, Esther Salat, i el director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró, han destacat la necessitat de promocionar les carreres tècniques entre els joves. Salat ha remarcat que seran necessàries en el futur.

Esther Salat

És un projecte que fa HP que és molt important a l'hora de despertar vocacions. Hem de pensar que el llenguatge de programació és una cosa que serà bàsica pels que ara són a primària i secundària quan passin al món laboral.


Durant la competició, els alumnes podien escollir entre una gran varietat de problemes puntuats segons dificultat. L'equip que més punts ha sumat, Aula Escola Europea de Barcelona, s'ha guanyat el dret a viatjar a Houston a la propera edició global de la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.