Josep Canals recull el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat per la seva promoció de l'art a la ciutat


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Josep Canals / Foto: Ajuntament

Mercè Conesa i Josep Canals / Foto: Ajuntament

Josep Canals ha recordat, en la recepció del Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, el passat de la ciutat i la seva transformació. El galerista i promotor cultural ha fet extensiu a totes les persones que han vist créixer Sant Cugat el guardó, que l'alcaldessa li ha entregat per la trajectòria professional en la difusió i promoció de l'art contemporani, la reivindicació del territori com a motor creatiu i la labor de promoció d'art i artistes a Sant Cugat.



El galerista i promotor santcugatenc ha estat estretament lligat al món cultural del municipi i del país i ha contribuït a la promoció de l'art contemporani al territori amb iniciatives com la Biennal d'Art Contemporani de Catalunya, que l'any passat va estrenar la 20a edició. La seva galeria enguany ha tancat les portes després de 40 anys de trajectòria i ha estat una de les protagonistes de l'art contemporani a la ciutat.

Durant el seu discurs, Canals ha recordat els anys 60, quan van créixer moltes iniciatives a la localitat.

Josep Canals

Molts dels dels anys 60 han pujat aquí dalt. Era el despertar de Catalunya, el jovent no havia conegut la guerra i s'havia implicat en la cultura. Van fer néixer la Nova Cançó, també a Sant Cugat, van tirar endavant el teatre amateur i el cinefòrum, entre d'altres.


Canals va rebre la Medalla al Mèrit Cultural de Sant Cugat l'any 1979 i és acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.