La Generalitat deixa Torre Negra fora dels límits del Parc Natural de Collserola


  • Comparteix:

Vista àeria de Torre Negra

Vista àeria de Torre Negra

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts els nous límits del Parc Natural de Collserola, dels quals queda exclosa la zona de Torre Negra. Així és dóna compliment a les sentències que anul·laven la inclusió de l'àrea al parc per elements naturals i d'interès ecològic que, segons els jutjats, no tenia.

El mes passat, el ple va aprovar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per garantir la protecció de Torre Negra. La proposta conté les opcions de declarar tot l'àmbit com a no urbanitzable, qualificar-ne la major part com a sòl no urbanitzable però reconèixer els equipaments i assentaments que conté com a sòl urbà o bé completar la zona amb sòls urbans no consolidats. La iniciativa arriba després d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el maig de l'any passat que va anul·lar la classificació de bona part del sector com a sòl no urbanitzable ordinari. La modificació va tenir els vots a favor de tots els partits, tret de C's i el PP, que es van abstenir.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.