El projecte consensuat entre Ajuntament i veïns incrementa el nombre d'arbres a l'Eixample Sud


  • Comparteix:

El pla de reforma de l'eixample sud inclou la plantació de 94 arbres / Foto: Google Maps

El pla de reforma de l'eixample sud inclou la plantació de 94 arbres / Foto: Google Maps

L'Ajuntament i els veïns de l'Eixample Sud acorden incrementar la presència d'arbres en el projecte de reforma dels carrers de Sant Eduard i de Mariné, i passen dels 27 previstos inicialment a conservar-ne 94. El replantejament de la proposta arriba després que alguns veïns es queixessin al ple per la tala d'arbres encetada. El nou pla manté la plantació de 40 arbres nous al parc de l'Arborètum i 10 més al pati de l'escola Pi d'en Xandri per donar ombra al carrer de Mariné.

El consistori i veïns es van reunir la setmana passada per consensuar un projecte que incrementés el nombre d’arbres a mantenir, sempre que es prioritzés l’ampliació de voreres per millorar la mobilitat dels vianants. Amb la dotació addicional d'arbres nous a l'escola i a l'Arborètum, les vies afectades passen de tenir en total 79 arbres a una massa arbòria de 144 elements.

El projecte de reforma de l’Eixample Sud inclou els carrers de Sant Eduard, Mariné, Bergara, Sant Josep, Santa Teresa i Sant Salvador. En total les voreres i els xamfrans en aquest barri s’ampliaran en 773 metres quadrats, se soterraran 28 pals elèctrics i 22 de telefonia, es desplaçaran 16 fanals de les voreres i es construiran nous escocells. També se substituirà l’enllumenat públic amb 47 nous fanals de menor alçada i més integrats al caràcter residencial del barri.

El projecte, que es pot consultar des d'aquest dimecres al web de l'Ajuntament, té l'objectiu de millorar l'accessibilitat i la mobilitat amb l'ampliació i reordenació de voreres per deixar més espai per al vianant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.