Els arbres donen vida, els pals no deixen passar


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat i els veïns de l'Eixample Sud estem cercant la manera de recuperar els més de 70 arbres del carrer de Mariné i que no en talin cap al de Sant Eduard. Recordem que més de 40 arbres van ser matats i triturats davant de l'escola el Pi del Xandri amb l'espectacle que això va suposar per als nens que estaven jugant al pati del col·legi. (Els fills de la meva veïna, per posar només un exemple de molts, aquell dia van arribar plorant a casa). Irònicament, el nom de l'escola és en honor del símbol cultural de Sant Cugat - el pi centenari d'en Xandri- que van estar a punt de matar uns vàndals sense cor i que l'Ajuntament va salvar.

La tala es va a portar a terme en nom de la nova normativa que demana 90 centímetres de vorera lliure. Els arbres de Mariné, omplint l'escocell de material drenant, deixaven lliures més de 90 centímetres - entre 110 i 120, i més de 150 en algunes cantonades). Per tant, no s'explica per què els van eliminar. L'Ajuntament està receptiu i s'ha compromès a replantar almenys una vorera.

Mentrestant, tots els carrers de l'Eixample Sud continuen sent inaccessibles, perquè el problema principal que tenen els vianants per caminar-hi són els pals del telèfon i de la llum. Endesa i Telefònica són incapaços de donar data a l’Ajuntament per treure uns pals que moltes vegades ens deixen 45-55 centímetres d’amplada per passar, obligant-nos a caminar pel mig de la calçada i amb el risc que això implica.

Al carrer de Sant Eduard, encara estem provant de salvar els arbres de la vorera nord, ja que, emplenant els escocells, els arbres deixen un passadís de més de 80 centímetres per on passen cadires de rodes i, fins i tot cotxets, de bessons. L'Ajuntament ja s'ha compromès a salvar els arbres de la vorera sud, eixamplant la vorera i renunciant a aparcaments.

Per tant, podem concloure que mentre el consistori enfoca les seves forces per donar perfectíssima accessibilitat, en les dues voreres, al vianant en un carrer (Sant Eduard), tots els altres carrers, plens de pals, estan en mans de Endesa i Telefónica que es graten la panxa i passen olímpicament de la normativa i del ciutadà de Sant Cugat.

MARTA ANDREU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.