Un norovirus, causa del brot de gastroenteritis a l'escola Avenç


  • Comparteix:

Imatge de l'escola Avenç / Foto: web del centre

Imatge de l'escola Avenç / Foto: web del centre

La gastroenteritis que ha afectat l'escola Avenç estaria causada per un norovirus, un tipus de virus lleu però amb moltes possibles vies de contagi. Així ho han confirmat a Cugat.cat la direcció i l'AMPA del centre, que aquest dijous han rebut els resultats provisionals de les anàlisis fetes per Salut. D'entre els 125 alumnes afectats que va anunciar el govern, l'escola indica que tres han estat hospitalitzats amb un quadre de vòmits, tot i que dos ja han rebut l'alta mèdica i tots evolucionen favorablement. També han resultat afectats per l'episodi de gastroenteritis cinc monitors i quatre cuiners.

Aquest dijous han faltat a classe un 16,7% dels 1.118 alumnes que té l'escola Avenç, la majoria dels quals en els cursos de secundària. La directora del centre, Lutxi Almodóvar, explica que no es podrà concretar el nombre d'alumnes malalts fins la setmana que ve.

Lutxi Almodóvar

Alguns s'han quedat a casa amb símptomes lleus com mal de panxa, altres amb vòmits i diarrees, altres per prevenció. Sabrem el nombre exacte d'alumnes malalts després d'unes enquestes que passarà Salut a partir de dilluns.


La directora també ha indicat que de moment es desconeix com es va introduir el norovirus a l'escola, però que Salut té una 'hipòtesi tranquil·litzadora' que permetrà 'localitzar el focus' de la infecció. En aquest sentit, s'han encarregat ja anàlisis de mostres dels afectats, de l'aigua i dels aliments que s'han servit a l'escola durant l'última setmana.

La presidenta de l'AMPA, Maria José Blabia, ha explicat que Salut ha enviat aquest dimecres a tots els pares i les mares del centre els resultats de les anàlisis i informació per actuar davant el quadre víric.

Maria José Blabia

El Departament ens ha enviat a totes les famílies normes d'higiene i informació sobre el norovirus, que té moltes vies de contagi.


Segons Salut, no es pot considerar que un pacient estigui curat del norovirus fins que no han passat 48 hores sense símptomes. Per això la recomanació és que els alumnes no vagin a l'escola fins que no hagin passat aquests dos dies de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.