Risc màxim d'al·lèrgia per pol·len de xiprer i parietària aquesta setmana a Sant Cugat


  • Comparteix:

El xiprer viu una primavera especialment prolífica / Foto: Jacinta Lluch (CC)

El xiprer viu una primavera especialment prolífica / Foto: Jacinta Lluch (CC)

El xiprer i la parietària arriben al nivell màxim de risc d'al·lèrgia aquesta setmana a Sant Cugat. Segons dades de la Xarxa d'Aerobiologia de Catalunya (XAC) i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), el pol·len d'aquestes dues plantes representa un risc de quatre punts, el màxim en l'escala que ofereix l'organisme. Segons la coordinadora de la XAC i directora de l'ICTA, Jordina Belmonte, els nivells de pol·len d'aquesta primavera arriben a xifres rècord i podrien despertar al·lèrgies a persones que fins ara no n'havien patit.

Paral·lelament al xiprer i la parietària, el pi, que arriba al nivell 3, i el plàtan, el pollancre, el salze i el cladosporium, al nivell 2, són els altres pol·lens amb presència al municipi. Les gramínies, un dels que té més incidència al país, encara està a indicadors baixos, però es troba en creixement i l'olivera, la més tardana, arribarà a finals d'abril. La directora de l'ICTA-UAB i coordinadora de la XAC, Jordina Belmonte, ha explicat a Cugat.cat que els alts nivells de pol·len poden despertar al·lèrgies a qui fins ara no n'havia patit.

Jordina Belmonte

Mentre les concentracions han estat les que hi ha hagut fins ara no han notat res, però en canvi amb pics tan sobtats es pot desvetllar l'al·lèrgia i podria ser que aquesta persona reaccionés a nivells no tan alts de pol·len.


Els nivells de pol·len, actualitzats setmanalment, es poden consultar al web de l'ICTA-UAB.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.