Una vuitantena d'alumnes de català es reuneix al Monestir per reivindicar i fomentar l'ús de la llengua


  • Comparteix:

La tercera trobada d'alumnes de català de Sant Cugat ha reunit més de vuitanta persones al claustre del Monestir aquest dissabte per reivindicar el català com a element de cohesió social. La jornada, organitzada per la Comissió Municipal de Català, ha constat d'activitats per fomentar la llengua i la cultura, com un taller de balls populars, la narració del conte que explica l'origen dels Gegants de Sant Cugat i un joc de formar paraules el més llarg possibles amb unes lletres prèviament donades.

La membre de l'organització de l'acte Marta Pla ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu de la trobada és que la gent conegui el català per poder incorporar-se a qualsevol espai de la ciutat.

Marta Pla

Fa molt temps que hem descobert que la llengua és l'element més important de cohesió d'una societat. Entenem que un dels objectius és que al gent conegui la llengua.


A més de les activitats organitzades, els assistents també han pogut participar en un sorteig de dues entrades de cinema i omplir una bossa amb pamflets d'informació sobre propostes per fomentar l'ús del català. Un dels assistents, Albert Macià, ha destacat aquesta celebració com una bona manera d'acostar la ciutat a les persones nouvingudes.

Albert Macià

Bàsicament per a tots aquest nouvinguts és una bona manera d'acostar-se a la ciutat.


La tinenta alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer, ha agraït la tasca a les entitats participants i ha encoratjat les persones nouvingudes a seguir estudiant català.

Susanna Pellicer

El que pretenem és crear una zona lúdica per agrair aquesta feina i per encoratjar que es continuï estudiant el català.


Les entitats que han participat en aquesta trobada són el Servei Local de Català (SLC), el Pla Educatiu de l'Entorn, l'Ateneu Santcugatenc, Creu Roja Rubí-Sant Cugat i el servei d'Educació i de Ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.