Prop de 800 alumnes de batxillerat i de secundària reflexionen sobre els riscos al volant


  • Comparteix:

Gairebé 800 alumnes de batxillerat i secundària de sis centres educatius de Sant Cugat han pres conciència dels riscos que comporten les actituds irresponsables al volant a partir de testimonis i d'afectats directes d'accidents. Ho han fet a la cinquena edició del 'Canvi de Marxa' que s'ha celebrat un any més al Teatre-Auditori gràcies a la Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit (SCT) amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Policia Local de Sant Cugat. L'objectiu és educar els adolescents en valors i en la prevenció d'accidents de trànsit.

La iniciativa recull els testimonis reals d'una policia local, un bomber, un membre del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un metge, que expliquen la seva experiència professional com a cossos d'emergència que s'ocupen de la gestió més immediata d'un accident de trànsit. També expliquen la seva història una persona que ha patit un sinistre i el familiar d'una víctima d'accident de trànsit, que mostren les conseqüències que tenen els accidents per als afectats i les persones més properes.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha destacat la necessitat que els joves entenguin que els accidents de trànsit es poden evitar. Jané s'ha mostrat convençut que veure de prop experiències traumàtiques ajuda a canviar l'actitud.

Jordi Jané

Aquestes sessions han de posar de relleu que encara avui de cada cinc morts a la carretera, un té menys de 20 anys. És un col·lectiu especialment afectat i no ens ho podem permetre.


Els centres educatius santcugatencs que han participat a la iniciativa són El Pinar de Nuestra Señora, el Pureza de María, l'Europa International School i els instituts Angeleta Ferrer, Leonardo da Vinci i Pla i Farreras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.