Neix l'Ateneu Cooperatiu del Vallès amb l'objectiu de sumar esforços per impulsar l'economia social


  • Comparteix:

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental s'ha presentat aquest dimecres a Sant Cugat com un espai de trobada i coordinació entre institucions públiques i organitzacions per impulsar l'economia social i el cooperativisme. S'espera que la iniciativa generi, al conjunt de la comarca, uns 50 llocs de treball directes, a més de donar atenció i suport a un miler de persones i unes 30 cooperatives. El projecte vallesà és un dels 10 ateneus cooperatius que s'han creat a Catalunya amb el programa Aracoop, a partir d'una iniciativa del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès arriba a Sant Cugat gràcies a l'impuls de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), amb la col·laboració de la cooperativa Doble Via, Cal Temerari, la Fundació Sant Cugat Actiu, l'Associació Tr3scoop, El Cabàs-Grup de consum ecològic, l'Ortiga i el Taller Jeroni de Moragas, amb el suport de l'Ajuntament i el Consell Comarcal.

El gerent de la cooperativa Doble Via, Nino Ramírez, explica què pretén l'Ateneu Cooperatiu.

Nino Ramirez

El projecte promou la creació d'ocupació i de cooperatives. El primer que hem de fer per aconseguir-ho és arribar a la gent i explicar les possibilitats de l'economia social per transformar la realitat.


Ja s'han posat en funcionament dos punts d'assessorament a la ciutat: als matins, a Cal Temerari, i a les tardes, a la Casa de Cultura. S'hi faciliten eines, suport tècnic i una atenció personalitzada a persones que vulguin engegar un procés d'emprenedoria cooperativa. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, ha remarcat la complexitat d'un projecte que involucra diversos àmbits de gestió.

Joana Barbany

Tot això és nou i requereix prova-error. Estem en permanent anàlisi i en permanent canvi, ens hem d'anar actualitzant.


L'acte també ha tingut les intervencions del tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler, la membre de la XES Anna Fernàndez i el membre de Cal Temerari i Sincrocoop Narcís Sánchez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.