El santcugatenc Jan Olivetti, medalla d'or a la 53a Olimpíada Matemàtica espanyola


  • Comparteix:

Jan Olivetti, a la dreta, amb la resta dels guanyadors / Foto: Olimpíada Matemàtica espanyola

Jan Olivetti, a la dreta, amb la resta dels guanyadors / Foto: Olimpíada Matemàtica espanyola

El santcugatenc Jan Olivetti, de l'escola Aula de Barcelona, ha guanyat la medalla d'or a la 53a Olimpíada Matemàtica espanyola, que es va celebrar la setmana passada a Alcalá de Henares. El santcugatenc forma part de l'equip espanyol que al juliol competirà a l'Olimpíada Matemàtica Internacional a Rio de Janeiro.

No és la primera vegada que Olivetti obté un reconeixement pels seus coneixements en matemàtiques, al 2015 va quedar primer a les proves Cangur convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques per motivar l'aprenentatge d'aquesta disciplina a través de la solució de problemes. El santcugatenc s'ha mostrat satisfet pels resultats obtinguts a l'Olimpíada.

Jan Olivetti

És una òbvia marca de distinció per una cosa que ja m'agradava des de petit. He decidit aprofundir en aquesta àrea i considero que aquest és un molt bon resultat.


Olivetti també ha explicat a Cugat.cat com s'ha preparat per a la competició

Jan Olivetti

Hi ha unes sessions de preparació addicionals que ens preparen més per aquest tipus de matemàtiques, que no són exactament les que estem acostumats a fer a l'escola. Són més creatives, que van més enllà i resolen un altre tipus de problemes.


Tot i que encara no ha decidit què estudiarà l'any que ve a la universitat, el santcugatenc té clar que seran estudis cientificotècnis.

Les Olimpíades de Matemàtiques són un concurs de resolució de problemes dirigits a estudiants amb l'objectiu principal de detectar i formar els joves talents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.