Més d'un miler de parelles viu una Marxa que vol relaxar les limitacions en la participació


  • Comparteix:

La Marxa Infantil ha transcorregut amb normalitat

La Marxa Infantil ha transcorregut amb normalitat

Més d'un miler de parelles d'infants, una cinquantena més del previst, ha participat aquest diumenge en la 59a Marxa Infantil. El Club Muntanyenc Sant Cugat, organitzador de la proposta, vol, però, incrementar en properes edicions el nombre de participants, que per primera vegada s'ha vist limitat a causa de la nova regularització del Consorci del Parc de Collserola d'activitats esportives. La cita s'ha desenvolupat amb normalitat, amb una trentena d'incidències registrades principalment per caigudes lleus i una desena de parelles que han abandonat.



El president del Club Muntanyenc i coordinador de la Marxa Infantil, Silvano Bendinelli, ha explicat que l'increment d'una cinquantena de parelles ha estat per qüestions informàtiques a l'hora de fer les inscripcions.

Silvano Bendinelli

Eren 50 parelles més, però podrien haver estat més parelles. Nosaltres vam tancar el registre, però per un problema informàtic a l'hora de formalitzar la inscripció, ens vam trobar que un dia després teníem inscrites 75 parelles de més.


És per això que l'organització reclamarà de cara a la 60a edició relaxar les restriccions en la participació. Tot i així, la cita s'ha desenvolupat amb plena normalitat i els marxaires han caminat més de 10 quilòmetres que els han permès gaudir de l'entorn del Parc de Collserola amb els amics i sense el control dels pares.

Nens

He vingut perquè tinc moltes amigues que l'han fet i jo també volia. / M'agrada caminar. / Les pujades són difícils. / M'agrada molt caminar i ja fa temps que la faig.


Els pares consideren que l'autonomia, la llibertat i el coneixement de l'entorn natural de la ciutat són part de les virtuts de la Marxa. Per això creuen que cal revisar la limitació en la participació.

Pares i mares

És molt maco veure els nens per la muntanya. / Ens agrada molt. / No fa falta regular tant l'accés. / S'ha d'arribar a un pacte.


Un total de 220 voluntaris entre organització, la Policia Local, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil i Creu Roja ha garantit el funcionament i la seguretat durant tota la Marxa. Només s'han registrat incidències lleus, que Creu Roja atribueix principalment a portar un calçat inadequat, com ha explicat la responsable de Creu Roja Eva Benito.

Eva Benito

No oblidem que van per Collserola i la majoria no estan acostumats a caminar pel bosc. Si els poses una vamba no adequada, és normal que es facin mal al peu.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada de tallar la cinta per donar el tret de sortida a la Marxa. Conesa ha valorat el caràcter participatiu d'aquesta activitat i el que representa per a la ciutat.

Mercè Conesa

És la més important de Catalunya i per a Sant Cugat és una tradició. Ens permet un apropament dels infants amb la natura.


El Club Muntanyenc farà pública la classificació en les properes setmanes. La Marxa Infantil no la guanya qui arriba primer, sinó qui porta el ritme més regular. Enguany, l'euro solidari aportat per cada participant s'ha destinat a l'Associació Aprenem. La 60a edició de la Marxa Infantil tindrà lloc el 8 d'abril de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.