Entra a presó un fisioterapeuta detingut per segon cop per presumptes abusos sexuals a pacients


Temes relacionats

El Col·legi de Fisioterapeutes obre un expedient al presumpte agressor sexual de cinc pacients (23/gen/17)

El fisioterapeuta detingut per abusar sexualment de cinc pacients hauria comès dos dels delictes a Sant Cugat (16/gen/17)


  • Comparteix:

Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra

El jutjat número 1 de Barcelona ha decretat l'ingrés a presó d'un fisioterapeuta santcugatenc com a presumpte autor de 13 abusos sexuals, amb o sense penetració, mentre desenvolupava la seva feina a Sant Cugat i a Barcelona. La resolució judicial arriba després d'una segona detenció, divendres passat, al seu domicili on es va recollir documentació i material informàtic que permetrà trobar noves víctimes, segons els investigadors. L'home, de 44 anys, ja havia estat detingut al gener passat arran de les denúncies que van interposar cinc pacients. L'encausat es presentava com a especialista en l'abordatge osteopàtic en el prepart i postpart.

Arran de la primera detenció i de la difusió que se'n va fer als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, els investigadors van poder descobrir nou fets més. El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona va assumir el cas.

Després de les declaracions de les víctimes i d'analitzar la resta de proves, el jutge va ordenar la detenció. Els Mossos van detenir el fisioterapeuta per vuit presumptes casos d'abusos. Allà, els investigadors van recollir informació que permetrà continuar buscant noves víctimes, ja que sospiten que podria haver abusat de més pacients. L'endemà, el jutge va decretar l'ingrés a presó com a presumpte autor ja de 13 casos.

La primera detenció es remunta al gener, quan agents de la Unitat d'Investigació de Sant Martí van detenir l’home arran de la denúncia presentada per una víctima que havia patit abusos sexuals. Fruit de la investigació policial, se'l va poder relacionar amb quatre fets més, comesos entre el 2014 i el 2017.

En tots els casos, les dones acudien a la consulta amb dolències a l'esquena i l'home els feia un tractament intracavitari sense consentiment ni previ avís. Tampoc no adoptava mesures higièniques com poden ser la utilització de guants i gel lubricant ni preguntava per l'historial mèdic ni en cap cas va fer firmar cap document on la pacient autoritzava al professional a fer aquest tipus de tractaments.

Al llarg de la investigació, els Mossos es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per assegurar-se que el tractament que estava fent el detingut i que les dones han denunciat era correcte o no. Fruit d'aquestes entrevistes es va arribar a la conclusió que el tractament que emprava no es corresponia amb cap tècnica coneguda, ja que el detingut, aprofitant-se de la confiança que li tenien les seves pacients, feia moviments circulars als genitals i als pits per tractar dolors d'esquena.

Els investigadors no descarten que pugui haver-hi més víctimes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.