La Generalitat es compromet a ampliar la vigilància sobre els joves d'Els Lledoners


  • Comparteix:

Una imatge del centre / Foto: Google Maps

Una imatge del centre / Foto: Google Maps

La Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat s'ha compromès amb els veïns de les Planes a ajustar la vigilància sobre els joves que resideixen al centre d'Els Lledoners i a organitzar més activitats a l'interior del centre i no tantes a l'exterior. La DGAIA respon així a la petició del consell de barri de les Planes i dels veïns de Can Cortés, que també van demanar que el centre canviés d'orientació i es convertís en un espai d'atenció a la gent gran, una opció que la Generalitat descarta.

El regidor de Medi Ambient i president del consell de barri de les Planes, Joan Puigdomènech, ha explicat a Cugat.cat que la DGAIA s'ha compromès que els menors, quan surtin fora de les instal·lacions del centre, estiguin en tot moment acompanyats per un monitor. Puigdomènech assegura que cal donar temps per veure si funcionen les mesures, que han d'entrar en funcionament de manera imminent. Tot i així, ha assegurat que l'alcaldessa, Mercè Conesa, vol reunir-se amb la consellera Dolors Bassa per tractar el futur d'Els Lledoners.

Joan Puigdomènech

Donem-li un cert grau de confiança. De tota manera, hi hem de seguir insistint. L'alcaldessa preveu tenir una entrevista amb la consellera per insistir si l'ús que es fa del centre és el correcte i convenient.


Puigdomènech ha advertit, això sí, que continuaran demanant el trasllat d'Els Lledoners, perquè, segons afirma, 'l'entorn no s'adapta a un espai d'aquestes característiques'.

Les queixes dels veïns
Veïns del barri de Can Cortés de les Planes van demanar al febrer a l'Ajuntament que intervingui en els problemes de convivència que, asseguren, generen alguns usuaris del centre de menors. El Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Els Lledoners és un centre concertat de la Fundació Mercè Fontanilles que atén nois entre els 12 i els 18 anys sense família que se'n pugui fer càrrec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.