#VolpelleresViu lamenta que l'Ajuntament vulgui construir més equipaments al bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

Arbres tallats per a la construcció de l'institut Leonardo / Foto: VolpelleresViu.com

Arbres tallats per a la construcció de l'institut Leonardo / Foto: VolpelleresViu.com

Els membres de la campanya #VolpelleresViu lamenten que l'Ajuntament vulgui construir un equipament al nord del bosc de Volpelleres, tot i que no es coneix ni què serà ni quan s'efectuarà. El membre del col·lectiu Josep Castro ha dit sentir-se 'decebut' després d'una reunió aquest dilluns amb el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, i la regidora d'Educació, Esther Salat, que els han traslladat el compromís del consistori de tenir cura de la resta d'aquesta zona vegetal. #VolpelleresViu efectuarà un inventari d'arbres i espècies animals del bosc per posar de manifest el valor de l'àrea.

Recentment, han començat els treballs de construcció del futur institut Leonardo da Vinci i del pavelló esportiu del centre, que donarà servei a entitats esportives de la ciutat. Al solar on hi haurà l'institut, també s'hi haurà de construir l'edifici definitiu de l'escola La Mirada.

Segons #VolpelleresViu, l'Ajuntament els ha confirmat que en els propers anys s'utilitzarà una pastilla de 10.200 metres quatrats al nord del bosc per construir-hi un futur equipament, encara sense definir. El membre del col·lectiu Josep Castro ha lamentat que el consistori no es replantegi aquesta opció.

Josep Castro

Pensàvem que reconsiderarien la situació, però no. Han argumentat la dificultat burocràtica de la qüestió.


Castro també ha lamentat la càrrega d'equipaments que està suportant la zona.

Josep Castro

El problema és que tenim el CAR, un institut, una escola... Es volen fer més equipaments i hi ha la B30. Quan tanques el bosc així, es mor.


Després de Setmana Santa, #VolpelleresViu iniciarà un treball de camp a la zona amb biòlegs per determinar el valor del bosc, on faran un inventari dels arbres i dels animals que hi viuen.

La resposta de l'Ajuntament
A la reunió, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, i la regidora d'Educació, Esther Salat, van transmetre als representants del grup els arguments del consistori per mantenir el seu posicionament. Segons els representants consistorials, els equipaments es destinen als usos que necessita la ciutat amb un pla especial i per tant encara no es pot saber què hi anirà. El que és segur és que l'Ajuntament compta amb l'espai d'equipaments, ja que considera que 'no es pot prescindir' de cap dels solars existents ara mateix.

Per al bosc de Volpelleres, l'equip de govern planeja una solució que combini els equipaments amb la zona verda, en la línia del que es planteja per a la futura Biblioteca Central.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.